Päätettiin videoida pieni kooste Miisan treeneistä, tai lähinnä siitä, mitä ollaan tähän mennessä sen kanssa treenailtu. Idea tähän tuli oikeastaan siitä, että Miisan mahdollisessa uudessa kodissa tiedetään, mitä Miisa jo osaa, ja miten jatkaa. Ehkä tässä on jotain vinkkejä muillekin, varsinkin Miisan ”Hedge”-sisaruksille… 🙂

Päävastuu Miisan treeneistä on ollut Juholla, mutta näköjään se toimi minullakin, kun Juho joutui kuvaushommiin… 😉 Miisalle ”ISTU” käsky on vahva, paikoilleen jäämistä ei ole tarvinnut vahvistaa erillisellä ”paikka”-käskyllä. Luopumiseen käytetään ”JÄTÄ” käskyä. Sivulle se on ohjattu nameilla, ”SIVU” sanaa on käytetty ja vahvistettu silloin, kun se jo istuu oikealla kohdalla. Noudossa käytetään ”HAE” sanaa. Kontaktia kannattaisi oikeastaan treenata vielä niin, että on peilin edessä, jolloin peilin kautta näkee, milloin koira katsoo silmiin. Jäisi itseltä pois tuo tuijotus ja vino asento. Mutta me ei ollakaan niin pro-tokoilijoita, annettakoon tämä kauneusvirhe nyt anteeksi… 😉

Liikkeiden välissä annettiin ”VAPAA” käsky ja heitettiin namit pois päin lattialle. Tämä treeni oli jo aika pitkä, vaikka osiot olivatkin lyhyitä. Lopussa huomasi jo vähän herpaantumista, joten kannattaa treenata vähän ja usein, ja ehkä sitä yhtä juttua kerralla. Näiden lisäksi Miisa on tehnyt vähän ”Nose Work” alkeita, tästä ei valitettavasti ole videota. Ja näitä kuvattuja treenejä on tehty myös kotipihalla, jossa ne sujuvat ihan yhtä hyvin.

Lopuksi voi vain todeta, että kylläpä on kiva treenailla pennun kanssa, joka oikeasti keskittyy tekemiseen, ja näkee, miten se nauttii siitä. Ja oppimisen nopeus on tällä hetkellä huikeaa! <3 <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Post Navigation