Ei voi paljoa syyskuun säitä haukkua. Taas pennut saivat olla lähes koko päivän ulkona pentuaitauksessaan. Välissä vain pienet unet sisällä, jolloin oma laumamme pääsi jaloittelemaan ulkotarhasta. Tänään myös sisällä oleva pentuaitaus sai purkutuomion. Pennut eivät ole viihtyneet siinä enää pariin viikkoon, vaan ovat vallanneet eteisen. Aitaus yksinkertaisesti kävi liian ahtaaksi 11 pennuille joille vapaus ”nousi hattuun”. 🙂

Takapihan metsä oli taas harjoitusbaanana, kun kannettiin pentuja yksitellen varpujen sekaan tutkimaan sorsan siipeä. Siipeen tarrataan kiinni kuin vanha tekijä ja sitä kannetaan häntä pystyssä pitkin mättäitä. Leikkiähän tämä vaan pennulle on, mutta leikin varjollahan kaikki koulutus tehdään enemmin tai vähemmin ensimmäisen vuoden aikana.

_mg_4663

_mg_4668

_mg_4672

_mg_4683

_mg_4691

_mg_4700

_mg_4715

_mg_4719

_mg_4734

_mg_4783

7 viikon ikään ja sitä kautta luovutusikään ei ole enää kuin 5 päivää. Ei voi kuin todeta, että aika on mennyt kuin siivillä pentuja hoitaessa. Suurimmalle osalle pienistä jo koti löytynyt. Pääasiassa etelän suuntaan on Hedget matkalla, vaan onpahan siellä yksi pohjoiseenkin suuntaava. 🙂nimeton-1

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Post Navigation