Joskus normaalin lenkkeilyn lisäksi on mukava harrastaa muutakin vauhdikasta liikuntaa koirien kanssa. Talven aikana päätimme hankkia Kickbike potkulaudan, jolla yhden koiran kanssa voi käydä heittämässä vähän pidempiä lenkkejä. Pikkuhiljaa tiet alkavat olla siinä kunnossa, että lautaan totuttelun voi aloittaa.

image

Kickbike koiravarustuksella: vetoadapteri, 2m joustolla oleva vetonaru sekä vetovaljaat.

Kuten aina koiran kanssa treenatessa alku on aina totuttelua ja uuteen juttuun perehtymistä. Jokaisella on omat temput ja niitä pitää yrittää tarpeen mukaan poistaa tai vaihtoehtoisesti hyviä toimintoja vahvistaa.

Ison tien vieressä lenkkeillessä vetovaljaiden lisäksi käytämme koiralla huomioliivejä.

Ison tien vieressä lenkkeillessä vetovaljaiden lisäksi käytämme koiralla huomioliivejä.

Nyt treenit on käyty heittämässä Ninjan ja Millan kanssa. Siinä on kaksi vastakohtaa kuinka kickbiken kanssa voidaan kulkea. Ninjalle on turha kytkeä vetovaljaita, se ei vedä. Mieluummin normaalivaljaat ja Kickbiken vetoadapteri käännetään sivulle, jolloin koira kulkee rinnalla. Ninja onkin varsinainen mestari vauhdin seuraamisessa eikä lyhyt juoksutusnaru kiristy juuri missään vaiheessa.

Ninja ensimmäisellä koeajolla

Ninja ensimmäisellä koeajolla

Rämäpää Millalla taasen vauhtia riittää. Hommasta saatiin kiinni heti pihatieltä poistuttuamme ja meno on vähintäänkin lennokasta. Ensimmäisen kilometrin aikana ei juuri tarvinut vauhtia potkia vaan Milla purki suurimmat energiavarat laudan vetämiseen. Tämän jälkeen meno hieman rauhoittui, silti kokoajan pysyttiin vetopuolella ja potkuttelu oli helppoa Millan avustaessa kevyesti. Vaikka koira kestää pääasiassa vetopuolella on muistettava noutajalle lajinomainen riistavietti, eli koska tahansa saatetaan pysähtyä tai kääntyä johonkin suuntaan. Aina pitää olla valmiina reagoimaan äkillisiin liikeisiin.

Milla taukopaikalla

Milla taukopaikalla

Tällä hetkellä metsäautoteillä on polvea myöten lunta, mutta kunhan kevät koittaa muuttuu potkuttelumaastotkin pääasiassa metsäreiteiksi. Asfaltti ei ole mikään hyvä juoksualusta ja treenin ohessa onkin syytä seurata koiraa ja anturoita säännöllisesti, ettei pääse käymään mitään ikäviä vahinkoja. Vaikka iloisena viilettävää koiraa on kuinka kiva seurata niin on muistettava pitää lenkit sopivan lyhyinä. Nuoret pojat pääsevät kokeilemaan Kickbikeä vasta, kun lonkat on kuvattu ja terveiksi todettu.

Kunhan Kickbikestä kertyy lisää kokemuksia niin kirjoitellaan siitä kokonaan oma esittelynsä. Tämä on tällä hetkellä harjoittelua kaikille, niin koirille kuin ohjaajillekkin. Ohessa vielä Millan tyylinäyte videon muodossa:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Post Navigation