Vesi on flatille rakas elementti, mutta suureksi harmiksi suomen kesä on erittäin lyhyt vesileikkejä ajatellen. Suurimman ajan vuodesta vedet ovat turhan kylmiä, tai jääkansi peittää vesistöt. Tosin nämä uimapedot uivat vaikka jäiden seassa, jos ne sinne laskee… Lappeenrannassa apua uimapatoutumiin löytyy koirakylpylän muodossa. Elämäni Koira OY:n tiloissa on 4 x 8m allas, jossa olemme käyttäneet laumamme kovimpia vesipetoja säännöllisen epäsäännöllisesti. Syyspennut Rudi ja Popi oppivat vuosi takaperin uimisen niksit juuri kyseisessä altaassa. Liivit niskaan ja yrityksen uittaja avusti märkäpuku päällä pojat altaaseen. Siitä se sitten lähti… uimalokki

778A2474 (Large)

Nykyään pojat eivät enää apuja uimiseen tarvitse. Paikka muistetaan jo eteisessä, kierrokset nousevat nollasta sataan, mitä lähemmäs allasta mennään. Ennen altaaseen menoa koirat pestään. Tämän toimenpiteen ajan on syytä pitää tiukasti kiinni hihnasta, sillä suunta on koko ajan altaaseen. Pesun jälkeen uimamaistereita ei pidättele mikään. 🙂

Tällä kertaa uimavuorossa oli Popi, Rudi ja Milla, josta oheinen video.

satu uittaa

30 minuutin uimavuoro on sopiva koirille, joiden altaaseen menoon ei tarvitse sen kummempia houkutteluita. Ensimmäisillä kerroilla, kun paikka oli uusi ja jännittävä, käytettiin vuoroon koko tunti. Ensimmäinen vartti kroolataan altaan laidasta laitaan eikä suurempaa motivointia tarvita, sitten aletaan hieman katselemaan lentäisikö veteen mitään noudettavaa. Loppuvuoro sitten meneekin leluja altaasta rampille raahatessa.

 

Uimavuoron jälkeen taas suihkulla huuhtelu, sekä föönaus, ettei tule vilu. Koira-altaassa on puhtauden ylläpitämiseksi vähäinen määrä klooria, jotta allas pysyy puhtaana, sen takia koirat kannattaa huuhdella uimisen jälkeen. Uimalalla on hyvin kosteutta imeviä kuivausliinoja, sekä tehokkaat föönit, joilla koiran kuivaa hetkessä. Talvella kannattaa silti heittää niskaan jonkinlainen mantteli. Meidän porukka suosittelee lämpimästi talvikauden harrastukseksi! 🙂

778A2659 (Large)

Johan tässä sitten kesän uimareissuja pikkuhiljaa odotellaan, vielä hetki pitää malttaa odottaa. 😉

2 Thoughts on “Talvisia vesileikkejä…

 1. I often visit your website and have noticed that you don’t update it often. More
  frequent updates will give your site higher authority & rank in google.
  I know that writing posts takes a lot of time, but you can always help yourself with miftolo’s tools which
  will shorten the time of creating an article to a couple of seconds.

 2. I have noticed you don’t monetize your website, don’t waste your traffic,
  you can earn additional cash every month. You can use the best adsense alternative for any type of website (they approve all
  websites), for more info simply search in gooogle:
  boorfe’s tips monetize your website

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Post Navigation