YHTEYSTIEDOT : CONTACT
 
 

KENNEL NINJATÄHDEN
Satu Marins

Mantereentie 415C
54960 Vehkataipale

gsm: +358 400 415515
e-mail:
satu.marins@hotmail.com
homepage:
http://www.ninjatahden.com

 
 
Laumamme asustaa Vehkataipaleella, n. 20km Lappeenrannan keskustasta.  
 
Koirien kanssa harrastan lähinnä näyttelyitä, treenailemme nomea, ja pyrimme käymään muutamissa kokeissakin kesäisin. Koirien lisäksi hevoset ovat olleet osa elämääni enemmän ja vähemmän lapsuudesta asti, vaikka omaa hevosta ei ole koskaan ollutkaan. Kaikkeen kun ei meinaa aika riittää, niin ratsastus on nyt jäänyt enemmän satunnaiseksi harrastukseksi.
 
 
Koiraharrastukseni ja työn lisäksi teen vielä satunnaisesti koirahierontaa, sekä trimmailen noutajia. Koirahierontakurssin olen käynyt vuonna 2006. Kiinnostukseni koiran anatomiaan, ja hyvinvointiin lähti lähinnä siitä, että halusin omien koirieni voivan mahdollisimman hyvin, mutta siitä se pikkuhiljaa laajeni ystävien koiriin ja niin edelleen...
 
 
Koiraharrastukseni on alkanut vuonna 1996, kun kotoa muuttaessani sain viimein oman koiran, jota varten olin useamman vuoden säästänyt rahaa. Lapsuuden kodissani oli vain kissoja, ja omaa koiraa en koskaan saanut, vaikka kuinka pyysin. Äitini lienee epäili, että vastuu koirasta olisi kuitenkin jäänyt hänelle, kun alkuinnostus olisi mennyt ohitse. Mutta eipä se kiinnostus mennyt ohitse, ja kultainen noutaja Pikestar's Mystic Shadow "Rosa" tuli elämääni. Se reissasi mukanani opiskeluvuodet, ja koki lukuisat asuntojen vaihdot, eläen 13-vuotiaaksi. Rosa oli lähinnä lenkkeilykaveri, kävi muutamissa näyttelyissä, ja omaksi iloksi treenattiinkin välillä.
 
 
Leewi

Kaksi vuotta Rosan tulon jälkeen koiralauma lähti kasvamaan, ja 1998 elämääni tuli sileäkarvainen noutaja "Leewi", Pikestar's Best-Seller, josta rakkaus tähän rotuun lähti. Leewi oli kaikinpuolin maailman ihanin flatti, ja ihastuin siihen, miten moni-käyttöinen rotu voi olla. Kävimme kokeissa hyvällä menestyksellä, ja menestystä tuli myös näyttelyistä. Rodussa oli tarvittavaa energiaa ja pyyteetöntä tekemisen iloa, ja siksi tämä rotu jäi pysyvästi sydämeeni.


Vuonna 2002 Seuraava flatti "Rasmus", Pikestar's Forever Yours tuli taloon. Rasmus oli hyvin erityyppinen kuin Leewi, mutta se ehkä opetti sen, että kaikki ei aina suju ihan tuosta noin vain, vaan joskus joutuu ehkä tekemään töitäkin... ;)
 
 

Rasmus
 

Vuonna 2006 otin ensimmäisen flattinartun itselleni Leewin pennuista, ja ajatus kasvattajan työstä lähti oikeastaan silloin kasvamaan, vaikka olinkin jo edellisenä vuonna käynyt kasvattajakurssin. Pikestar's Royal Mustang "Ronja" valitettavasti kuitenkin vain piipahti ilonamme, sillä se jäi auton alle kaksi vuotta myöhemmin, ja jouduimme siitä suureksi suruksemme luopumaan. Samana vuonna menehtyi Rosa, ja Leewiltäkin leikattiin suurehko kasvain, josta se onneksi selvisi. Se oli rankka vuosi.
 
 
Samaisena vuonna kuitenkin kahden koiran jättämä aukko täyttyi, sillä kesäkuussa 2008 hain flattinartun Ruotsista, ja viisi viikkoa myöhemmin meille muutti vielä sijoitusuros Miehikkälästä. Kvicksan's Heaven Can Wait "Ninja" ja Metsävirnan Kentuckian Wolf "Luca" asuttavat nyt tällä hetkellä kotiamme, ja niistä on nyt tarkoitus tulla kennelimme "kantakoirat". Molemmilla on hieno luonne, ne ovat terveitä, ja riistaintoa sekä tekemisen iloa löytyy. Silti kotona ne ovat todella rauhallisia, eivätkä turhia touhuile. Näyttelyistä on tullut menestystä, ja kokeistakin jotakin, kunhan pidemmän tauon jälkeen saisi joskus nuo omat "kisahermot" kuriin... :) Mutta tärkeintä itselleni on, että ne ovat terveitä, ja toimivat siinä hommassa, mihin ne on jalostettu, vaikka koetulokset eivät päätä huimaisikaan.
 
Siksipä viimein sain aikaiseksi hakea kennelnimeä ja uskalsin alkaa suunnittelemaan ensimmäistä pentuetta. Kennelnimi myönnettiin joulukuussa 2011. Tulevaisuus näyttää miten laumamme tästä jälleen laajenee, ja mitä se tuo tullessaan...

 


Muistoissamme "vanha lauma" Rasmus, Ronja, Rosa ja Leewi

 
 


 

 

 

 

copyright (C) Satu