Ninjatähden Jackson s. 8.8.2021

***Päivitystä 14.6.21. Senja on astutettu!***

Senja aloitti juoksut toukokuun lopussa, ja maanantaina 7.6. otettu progesteronitesti kertoi, että oli aika pakata auto ja suunnata Mänttään. Siellä viivyimme sitten pari yötä, ja nautimme samalla kahdenkeskisestä ”minilomasta”… Senja ja Rusti tulivat heti oikein hyvin juttuun, ja astutus onnistui kaksi kertaa, 8.6. ja 9.6. Heinäkuun toisella viikolla menemme ultraan, jotta saadaan varmennus siitä, onko pentuja tulossa. Rustia täytyy kyllä tähän vielä vähän kehua. Hän oli oikein ihana herrasmies, ja positiivista oli se, että livenä hän oli vieläkin komeampi kuin kuvissa. Tuntuivat olevan oikein hyvä pari toisillensa kyllä, kaikinpuolin. Jännityksellä nyt odotellaan, kaikki sormet ja varpaat ristissä…

************************************************************************

Kennel Ninjatähden pentusuunnitelma ensi kesälle on tässä. Klikkaamalla kuvaa saat sen suuremmaksi.

Yhdistelmä täyttää Suomen sileäkarvaiset noutajat Ry:n jalostustoimikunnan jalostustyöohjeen vaatimukset.
Senjan juoksuja odotellaan toukokuulle 2021.

Alla vielä vähän tietoa koirista ja muustakin.
Lisätietoa saa sähköpostilla tai puhelimitse (iltaisin). Tarvittaessa minulta saa myös Rustin omistajan yhteystiedot, jos haluaa vaikka jotain lisätietoa vielä Rustista kysellä!

ISÄ:
FI MVA Durasselin Michael Jackson ”Rusti”

LONKAT: A/A
KYYNÄRÄT ja POLVET: 0/0
SILMÄT: ektooppinen cilia (ylim.ripsi luomen sisäpinnalla, ei ole vaivannut) muuten terveet.

EMÄ:
Ninjatähden Homemade Happiness ”Senja”

LONKAT: B/B
KYYNÄRÄT JA POLVET: 0/0
SILMÄT: TERVEET

Tästä sukutauluun

Tällä yhdistelmällä lähden hakemaan työintoisia ja energisen iloisia flatteja kaikkeen harrastamiseen.
Senja on kotioloissa rauhallinen, jopa huomaamaton koira. Mutta silläpä onkin sitten valtava työmoottori, ja sen tekemisen into on välillä niin iso, että ihan aina ei meinaa malttaa. Tästä syystä lähdin ensisijaisesti etsimään vähän rauhallisempaa urosta, joka on kuitenkin toimintakykyinen ja työintoinen. Rustia olin silmäillyt pitkään, ja muita vaihtoehtoja läpikäydessä aina vain jotenkin palasin tähän. Onneksi Rustin omistajat olivat ajatukselle myötämielisiä.

Rustin omistajat tukivat täydellisesti ajatustani siitä, että Rusti tuntuisi olevan Senjalle luonteeltaan ja muilta ominaisuuksiltaan hyvä vaihtoehto. Se ei juuri hötkyile, ei piippaile, jaksaa keskittyä ja tykkää silti tehdä töitä, omalla rauhallisella tyylillään. Rustia voisi kuvailla myös aavistuksen pehmeäksi urokseksi. Myös Rusti on kotioloissa rauhallinen, ja hyvin lunkki kaveri.

Molemmat koirat ovat sosiaalisia ja kilttejä ja tulevat hyvin toimeen muiden koirien kanssa. Senjassa ehdottomasti plussaa on sen sisukkuus, työinto ja ylipäätään kaikki se ilo ja energia treenatessa tai metsällä. Rustin toivon tuovan tähän yhdistelmään himpun verran lisää sitä keskittymiskykyä ja malttia, koska se mahdollistaa sitten myös helpomman koulutettavuuden. Sepä se sitten onkin jännää, ja selvinnee ajan kanssa, kuinka ne geenit siellä toimii, ja millaisia kullannuppuja saadaan aikaiseksi.

Molemmat koirat on palkittu noutajien metsästyskokeissa, ja molemmat toimivat erinomaisesti myös käytännön metsällä. Rusti valittiin myös tänä vuonna Suomen sileäkarvaiset noutajat ry:n NOME valmennusrenkaaseen, mikä on todella upea juttu!

Näyttelyrintamalla Senjan tulokset ovat valitettavasti koronan takia jääneet kovin vähäisiksi, mutta Senja on rakenteeltaan rotumääritelmän mukainen, omaan silmään ihan kivan näköinen koira, ja en usko, etteikö siitäkin joskus tulevaisuudessa muotovalion saisi. Nyt vaan tilanne on tämä, ja itsekin on se asia pitänyt vaan hyväksyä, että enempää näyttelytuloksia ei tähän hätään ehdi saamaan.

Pennuille etsin aktiivisia ja harrastavia koteja, koska uskon ja toivon, ettei näiltä tekemisen ilo lopu. Kiinnostus noutajalajeihin tai metsästyksen harrastaminen on ehdottomasti plussaa. Pelkäksi hihnanjatkeeksi tai sohvankoristeeksi tästä rodusta ei mielestäni ole, vaan niitä on hyvä jaksaa aktivoida niin fyysisesti kuin henkisestikin. Tämä rotu, niin kuin toki kaikki muutkin, tarvitsee ehdottomasti hyvän peruskoulutuksen. Ota selvää alueesi noutajakoira- tai muista koirien koulutusmahdollisuuksista, jotta saat halutessasi apua yhteisen taipaleenne alkuun! Kasvattajana olen apuna koko pennun elämänkaaren ajan, ja aina voi kysyä, jos apua tai mitä tahansa neuvoa jossakin tarvitsee. Autan mielelläni parhaan kykyni mukaan. Koronatilanteen helpottaessa pääsemme taas toivottavasti järjestämään sitten myös pentutapaamisia ja yhteisiä treenejä ym.

Tässä vielä lisää kuvia Senjasta ja Rustista, ja lisäinfoa terveysasioista selkiin liittyen (klikkaa tekstiä)