Viiden suurehkon koiran kuljettaminen kumipyörillä on omanlaisensa haaste. Normaalin farmarin takakontti on sopiva 2-3 noutajalle, useamman kaverin kuljettamiseen tilaa on auttamattomasti liian vähän. Lattiatilaa pitää olla vähintään sen verran, että jokainen koira mahtuu makailemaan mukavasti.

IMG_0494

Rudi ja Popi 6kk Skoda Octavian kontissa.

Meidän lauman logistiset ongelmat on ratkaistu rakentamalla toisesta farmarista pakettiauto. Takapenkit on kaadettu ja yhtenäistä tasaista takatilaa on etupenkeistä takaluukkuun asti.

Lucalla on kontissa lokoisat oltavat.

Lucalla on kontissa lokoisat oltavat.

image

Viisi, jopa kuusikin koiraa mahtuu kyytiin ongelmitta, ja tilavassa kontissa on lokoisat oltavat. Etupenkkien takana on asianmukainen verkko, jottei kaverit tule avustamaan ohjauksessa. Pienenä miinuksena muutoskatsastuksessa on, että auto vaihtuu kaksipaikkaiseksi ja nopeusrajoitus on 80km/h. Muutoskatsastus ei ole välttämätön, mutta näin saadaan hieman edullisemmat käyttömaksut.

11998929_10200948584993026_4465581494513422323_n

Flatcoated Retriever Limousine

IMG_7420

Mercedes Benz E W210 muunnettuna pakettiautoksi.

Eritoten usean koiran kanssa on tärkeää, että koirilla on selkeät pelisäännöt kontissa olemisessa. Vaikka takakontti avataan, niin kontista ei poistuta ilman lupaa. Pitää olla myös mahdollista, että kontista voidaan esimerkiksi treenitilanteessa ottaa vain yksi koira, ja muut odottavat kiltisti vuoroaan. Tästä säännöstä ei jousteta milliäkään, ja tämän koiramme ovatkin oppineet varsin hyvin.

image

Auto on koirille mieluisa paikka, ja erityisesti Luca tykkää makailla pihalla avoinna olevassa kontissa, vaikka ei oltaisi menossa minnekkään. Aina kun mahdollista, otamme kuitenkin lauman mukaan katselemaan kaupungin vilinää ja ihmisiä. Niitä maalaiskoirat eivät näe koskaan liikaa.

Kun autoilu on mieluisaa, ei sinne tarvitse juuri houkutella. 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Post Navigation